Præsentation Poul Gørtz


Fysioterapeutiske data:

Professionsbachelor i Fysioterapi fra Fysioterapeutskolen i København i 2003. Koordinator for Motion på Recept i Frederiksborgs Amt i 2006. Fysioterapeut for eliteholdet i svømmeklubben A6 i 2004-2005 samt 2010-2013.

Fysioterapeutisk praksis:

Jeg havde et kort kommunalt genoptræningsvikariat som nyuddannet, inden jeg fik job først som ansat og sidenhen som indlejer i Slangerup. I 2012 skiftede jeg til et vikariat hos Herlev Fysioterapi og Træningsklinik inden jeg i 2014 startede som mobil fysioterapeut tilknyttet FysioDanmark Vanløse med et ejerydernummer. Siden marts 2019 har jeg arbejdet i Netværkspraksisen Københavns Mobile Fysioterapeuter, som jeg har stiftet sammen med to andre mobile fysioterapeuter.

Dagligdagen:

Jeg kører mobil fysioterapi i Vanløse og omegn. Fokus i hjemmetræningerne er meget på mobilitet i eget hjem og tro på egen formåen træning. For de meget dårlige er fokus på at bevare nuværende plejeniveau og selvstændighed. Vi har et fælles kontorlokale til netværkspraksisen, hvor vi holder morgenmøde kl. 8-10 med morgenmad, faglig sparring og udvikling af virksomheden.

Bestyrelsesarbejde:

Jeg har arbejdet med fagpolitik siden 2008, hvor jeg kom ind i bestyrelsen i Praktiserende Fysioterapeuter i Danmark. I PF har jeg bl.a. arbejdet med hjemmesiden, udsendelse af vores nyhedsbreve og som administrator på vores facebookgruppe gennem årene. Derudover har jeg deltaget i forskellige udvalg og arbejdsgrupper.

Mærkesager:

Flere arbejdspladser er et must. Det skal ha højeste prioritet. Uddannelse af nye fysioterapeuter skal indskrænkes, så de ikke kommer ud til arbejdsløshed og medvirker til løndumpning. Praksissektoren er særlig sårbar for gradvis forringelser af kontrakter og løndumping, da vi ikke har overenskomster og mange er organiserede som selvstændige.

Den nye arbejdsmarkedsmodel skal ikke være et holdkæft-bolsje eller en sovepude. Den skal evalueres og tilrettes løbende og ikke kun om nogle år.
Alternativet er i mine øjne at afskaffe indlejer-begrebet på ydernumrene, så der kun kan ansættes funktionærer og derefter laver rigtige overenskomster med alle klinikkerne.
Jeg håber dog meget, at der kan landes en god løsning med standard kontrakter, så dette ikke bliver nødvendigt.